Lente-Nieuwsbrief: Nocturne voor Messina ook als e-book verkrijgbaar

Het aantal liefhebbers van digitaal lezen groeit, daarom is Nocturne voor Messina nu ook als e-book te koop bij Kobo, Bol.com en via webshops van verschillende boekhandels waaronder Bruna.

 Nocturne voor Messina als e-book te koop bij Kobo

Verder in deze digitale maart-nieuwsbrief:

 

4- en 5-sterren recensie op Hebban

De eerste recensies van Nocturne van Messina op Hebban én ze zijn  positief.

Nocturne voor Messina op Hebban

Hebban.nl is de populairste boekensite van Nederland en Vlaanderen met bijna dan 300.000 leden met maandelijks 600.000 bezoekers.

Recensies:

Nocturne voor Messina van Boris Eustatia is een literair meesterwerk dat de lezer meeneemt op een emotionele en introspectieve reis. Dit boek is een diepgaande verkenning van menselijke relaties, verlies en de zoektocht naar betekenis in een complexe wereld. Boris Eustatia bewijst zichzelf als een begaafd schrijver die in staat is om complexe menselijke emoties en relaties op prachtige wijze weer te geven. Dit boek is een must-read voor iedereen die op zoek is naar een literaire ervaring die lang bijblijft.

***

De manier waarop de auteur dit boek geschreven heeft is prachtig. De emoties die door je heen gaan als je leest zijn onbeschrijfelijk, er is liefde, verraad en bedrog. Soms denk je, zal hij ooit echte liefde vinden? Ook de beschrijving van de personages en de plaatsen zijn zo goed dat je het goed voor je kunt zien. Dit boek is echt een aanrader.

***

Ook op Libris.nl en op Bol.com en in het Antilliaans Dagblad verschenen positieve recensies.

Reacties op Nocturne voor Messina via WhatsApp, e-mail en LinkedIn

Positieve reacties op Nocturne voor Messina

Een impressie van de leuke reacties die ik ontving via WhatsApp, e-mail en LinkedIn:

Bewondering voor je stijl, je treffende beelden, je beeldspraak, je minutieuze beschrijvingen van Nijmegen, New York, Amsterdam, Curaçao. Mogen er nog meer romans uit jouw pen vloeien!
***

Wat een prachtig en lezenswaardig boek heb je geschreven, knap verhaal. Een mannenboek is het zeker.
***

Zonder enig voorbehoud wil ik je complimenteren met je beeldrijke Nederlands en je onderhoudende stijl die dit boek op iedere bladzijde tot aangename lectuur maken. Veel waardering heb ik voor je talloze treffende observaties van mensen uit verschillende milieus. Ook het milieu van het grote geld zoals dat door Joris Luyendijk is beschreven, krijgt in jouw boek een interessante plaats, waarbij de immoraliteit ervan wel weer op een heel speciale manier uit de verf komt.
***

Sowieso het eerste boek in twee jaar tijd, waarbij ik verder dan papgina 35 ben gekomen. Het was een waardevolle toevoeging aan mijn vakantie.
***

Ik ben onder de indruk. Feest der herkenning natuurlijk voor zover het zich in Nijmegen afspeelt. Knap hoe je het grote gemis van David door de jaren heen weet vorm te geven. Verrassende wendingen. Veel seks doet het ook goed natuurlijk (al deden bepaalde scene’s mij denken aan eigen misperen op dit vlak). Het boek suddert behoorlijk na en dat tekent voor mij een goed boek.
***

Uit! Met veel plezier gelezen. Heel mooi boek. Mag je trots op zijn. Mijn vriendin is rond het middaguur begonnen in je boek. Ze heeft het vier uur later uit. Boeiend, mooi geschreven. Complimenten!
***

Wat een heerlijk boek Boris! Ik als niet-literair en niet-lezer blijf maar geboeid. Heb m bijna uit. Ik hoor letterlijk je stem als ik lees. Genieten dit!
***

Wat schrijf je fijn. Prachtige roman. Leuke lagen binnen het verhaal. Rode koffer: waauw. Je liefde voor Nijmegen is prachtig.
***

Uit. Mooie roman, Boris. Erotiek, verlatingsangst … deed me aan Jan Wolkers denken.
***

Knap verhaal, meer dan geslaagd boek Boris. Iets om trots te zijn en over te vertellen op weg naar nieuwe avonturen
***

Boek in een ruk uitgelezen! Echt knap.
***

Ik ben blij met alle reacties. Het is zeker een uitnodiging om mijn roman te lezen, althans degenen die dat nog niet hebben gedaan en dat wel van plan waren.


Nocturne voor Messina
is nu dus te koop als e-book, maar zeker ook nog als fysiek boek. Het gaat me (uiteraard) niet om de royalties, vrienden en bekenden, betaal ik graag terug met een borreltje, zeker als we weer het terras op kunnen…

 

Auteurspagina Boris Eustatia op Facebook

Auteurspagina Boris Eustatia op Facebook

Hanneke van de Water is mijn literair agent. Zij beheert ook mijn auteurspagina op Facebook.

Zo af en toe plaats ik zelf ook berichten, al voel ik mij nog steeds een wat onwennige ‘social boomer’.

Leuk als je ook mijn auteurspagina op Facebook wilt volgen.

Website & blogs

Veel leuke reacties kreeg ik ook op mijn website. De babyfoto met baby Alexis in zijn doopsjurk is bij velen favoriet.


Verschillende keren kreeg ik te horen dat mijn blogs dan weer niet uitblinken in leesbaarheid. Ja, het zijn Inderdaad stevige longreads.

Blogs op website boriseustatia.nl


Vallende Ouders
van A.F.Th van der Heijden is een roman die mij heeft geïnspireerd bij de inkleuring van mijn debuutroman. Ik las Vallende Ouders in 1986 toen ik zelf in Nijmegen studeerde. Bij herlezen, bijna veertig jaar later vond ik zoveel kleine overeenkomsten dat het bijna niet meer toevallig kon zijn. In mijn blog ‘Liefde voor Nijmegen‘ lees je verschillende passages die ik treffend vond, mooi, allebei, of vanwege een gelijkenis met Nocturne voor Messina.

Heldendom, kitsch en dierenliefde is een blog over mijn favoriete roman, De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera. Toen ik de roman voor het eerst las was het voor mij een eye-opener. Kundera stelt in deze roman de vraag: “Zit niet juist in dat ‘Ik wist het niet, ik geloofde erin!’ zijn onherstelbare schuld?”

Longreads dus, maar toch een uitnodiging ze te lezen.

In hoeverre is Nocturne voor Messina autobiografisch?

Messina, Diogenes en Frank Boeijen

De meest gestelde vraag over mijn debuut is in hoeverre Nocturne voor Messina autobiografisch is en ook wie toch die Messina is waar de hoofdpersoon zo geobsedeerd mee is.

Mijn debuutroman is fictief, maar het bevat zeker autobiografische elementen.

En…in mijn studententijd was er inderdaad een ‘Messina’.

In een van mijn laatste blogs ‘zoenen met Frank Boeijen’ licht ik hierover meer dan een tipje van de sluier op…

De traan van Messina

Eind deze volgende verwacht ik het complete script voor mijn volgende roman, het tweede deel uit de Messina-trilogie, af te ronden. Dan volgt de inkleuring, het echte schrijven.

Mijn nieuwe roman, met als voorlopige titel de Traan van Messina, schrijf ik vanuit het perspectief van Mike Swartjes (degene van de vakanties aan de “Klote d’as Duur”), een bad boy tegen wil en dank.

Over mijn debuut heb ik vier jaar gedaan, mijn tweede roman verwacht ik een stuk sneller af te ronden. In het licht van aanstaande gebeurtenissen (zie verder) is 2024 wat optimistisch, maar dan toch uiterlijk september 2025.

Zaken van belang in privé: baby en verhuizen

Sinds december wonen Elif en ik samen in Leiden. We pendelen nu ook nog wat op en neer tussen Leiden en Gouda.

A0 poster van Nocturne voor Messina in woonkamer


Weg met valse bescheidenheid zullen we maar zeggen, want de omslag van Nocturne voor Messina hangt pontificaal in onze woonkamer in A0-formaat. Let vooral ook op het element op de grond onder de poster; dat is niet zomaar een detail, het zal binnenkort al dienst gaan doen …


Noch voor het lege nestsyndroom, noch voor existentiële angsten, hoef ik te vrezen. Binnenkort sta ik opnieuw luiers te verschonen. Jawel, een verrassing, een mooie verrassing ook én spannend!

 

Volgende nieuwsbrief

Mijn volgende nieuwsbrief zal in de zomer verschijnen, wellicht zelfs pas in de herfst.

Op mijn website  en op Facebook  plaats ik regelmatiger updates.

Reacties zijn altijd welkom, stuur mij dan een bericht.