Nocturne voor Messina als boekentip in de Update

Leuk, mijn literair agent, recensent en uitgever, Hanneke van de Water, heeft Nocturne voor Messina getipt in de Update van december 2023!

 

Het is leuk én eervol om in de december-editie de meest prominente plek te hebben gekregen.

 

Nocturne voor Messina in de Update december 2023
Nocturne voor Messina als boekentip in de Update van december 2023

 

De Update verschijnt twee keer per jaar in een gedrukte versie die huis-aan-huis wordt verspreid in een oplage van 150.000 exemplaren.

 

Uit de Update van december 2023:

NEDERLAND – Zit jij ook zo graag met een goed boek onder een warm dekentje tijdens die lange, gure wintermaanden? Of zoek je nog een cadeau voor de feestdagen? In beide gevallen hebben wij een aantal tips voor je, speciaal geselecteerd door literair agent, recensent en uitgever, Hanneke van de Water.

 

Nocturne voor Messina van Boris Eustatia
Het hoofdpersonage in ‘Nocturne voor Messina’ is David. David heeft een voorkeur voor complexe relaties en worstelt met hechtings- en verlatingsangst. Met thema’s als melancholie, vervreemding, somberheid, teleurstelling, ambiguïteit, morele corruptie, schuld en paranoia weet Eustatia een schitterend verhaal te creëren. De schrijfstijl van dit nieuwe schrijftalent is toegankelijk, indringend maar niet zwaar, wrang, met enige humor, regelmatig scabreus en provocatief. Kort nadat zijn moeder is verongelukt, speelt David haar lievelingsnocturne. Hij verwacht de liefdevolle hand van zijn vader op zijn schouder, maar die slaat hem van de pianokruk. David zoekt naar houvast, maar raakt in de war door een incident met zijn lerares Duits. Zijn hautaine, eerste vriendinnetje is slechts in hem geïnteresseerd om zijn lichte tintje en donkere krullen. Alles verandert wanneer de beeldschone Messina in zijn leven verschijnt. Voor haar wil hij leven. Verraad brengt hem naar Wall Street. Daar omarmt hij vriendschap, hoge hakken en bedrog.

 

De auteur van dit indrukwekkende debuut is Boris Eustatia. Boris werd geboren in Nijmegen, keerde na de promotie van zijn Antilliaanse vader terug naar Curaçao om, na de echtscheiding van zijn ouders, samen met zijn moeder en broertje, weer naar Nederland te komen. Na problemen op school werd hij in een pleeggezin geplaatst en daar, in de warmte van een intellectueel gezin, voltooide hij zijn middelbare school en studeerde vervolgens af aan de Radboud Universiteit. Hij is medeoprichter van loopbaanadviesbureau Qompas, een organisatie waar hij nu ruim 25 jaar met veel genoegen leiding aan geeft.

 

Boekentips voor die gure, gezellige wintermaanden
Een mooie plek voor Nocturne voor Messina in de Update-editie december 2023