Exemplaren Nocturne voor Messina voor dispuut Panacee

Op 4 oktober 2023 ontvingen de leden van Collegiaal Dispuut Panacee mij hartelijk voor een ‘Diner Rouler’ in het fraaie dispuutshuis aan de Oranjesingel 68 in Nijmegen, een rijksmonument in Art Nouveau-stijl.

 

Tijdens het ‘Diner Rouler’ maakte ik kennis met verschillende jonge, enthousiaste belangstellenden. Het blijft leuk om voeling te houden met de club waar ik veel aan te danken heb.

 

Van 1984 tot 1990 was ik zelf enthousiast lid van Panacee. De laatste twee jaar van mijn studie woonde ik ook op het dispuutshuis. Het voelt na al die jaren nog steeds een beetje als thuiskomen, het ruikt er nog steeds hetzelfde, ik zou de tijd willen kunnen vasthouden.

 

Het is eervol om als eerste reünist een roman te hebben gepubliceerd, dat is immers iets onomkeerbaars. Het dispuut heeft een rolletje in mijn roman gekregen en zo is Panacee ook op een andere manier weer een klein beetje ‘vereeuwigd’. Hoe ‘gewichtig’ dat is, zal ook een beetje afhangen van het succes, maar vandaag vond iedereen het heel speciaal.

 

De leden kregen een aantal exemplaren van Nocturne voor Messina cadeau. Het resulteerde in een aardig fotomomentje op de trap van O68 met verschillende dispuutsleden.

 

Poseren tijdens 'Diner Rouler' in het fraaie dispuutshuis van Panacee aan de Oranjesingel 68 in Nijmegen
Poseren met een affiche van Nocturne voor Messina op de trap van het dispuutshuis aan de Oranjesingel 68 in Nijmegen